Deze week

AFLEVERING 2
Duurzame watersport, het kan! Arno ziet met eigen ogen hoe een sloep van bijna 6 meter uit de 3D printer komt. Ook bezoekt hij de makers van de inboard elektromotor en vaart hij waanzinnige routes in Amsterdam en in Friesland. Marieke de Boer is de producent van deze unieke gerecyclede boten: zal haar showroom op tijd klaar zijn voor de lancering? En zit men wel te wachten op een duurzame sloep; Jean Marie Pfaff wel.

Deze aflevering is te zien op:

zondag 25 september – 16:30u
zaterdag 1 oktober – 14:00u
zaterdag 1 oktober – 16:30u

Of bekijk de aflevering online:

IMPACD Boats

IMPACD Boats is gevestigd in Friesland en richt zich op innovatie en een duurzame beleving op het water. Hun sloepen worden namelijk 3D-geprint van gerecycled materiaal. Zo zorgen ze samen met hun sloepenlijn voor een schone, duurzame en groene toekomst voor de volgende generaties.

DUURZAMER
IMPACD Sloepen zijn 74% meer duurzaam dan reguliere sloepen, op basis van onderzoek door de TU Delft. Dit komt doordat er vooral met gerecycled materiaal wordt gewerkt tijdens de productie, wat resulteert in de meest duurzame boten van Europa van hoogwaardige kwaliteit.

SCHONER
Elke boot die zij bouwen wordt aangedreven door een stille, krachtige en vooral schone elektrische motor. De IMPACD Sloepen zijn daardoor niet afhankelijk van fossiele brandstoffen en vervuilen de natuur en het milieu dan ook niet met vloeistoffen zoals olie, benzine of diesel.

GROENER
De boten van IMPACD worden met gerecycled materiaal geproduceerd én zijn aan het einde van hun technische levenscyclus ook weer volledig recyclebaar. Daarmee blazen ze hun IMPACD Sloepen nieuw leven in. Zo dragen ze bij aan een groenere, meer duurzame en daardoor mooiere wereld.

Maak het verschil, maak IMPACD.

Beaufort Watersport

Beaufort Watersport is een ruime jachthaven met maar liefst 85 ligplaatsen net buiten de pittoreske dorpskern van Woudsend. Een duurzame jachthaven met de Blauwe Vlag. Water en elektra op de steigers, moderne sanitaire voorzieningen en een buitenkeuken. Eigenaren (Marieke en Jörgen) wonen op de haven. Hierdoor is toezicht aanwezig is en contact met havengasten laagdrempelig. De haven biedt tevens winterstalling zowel binnen als op het land en onderhoud en service.

De jachthaven heeft een heerlijk rustige ligging. De omgeving biedt voor ieder wat wils: het IJsselmeer en de Waddenzee, dorpen en steden als Lemmer, Workum, Stavoren, Makkum, Sneek zijn via diverse meren te bereiken. Afhankelijk van wind, weer en/of doel kunt u vanuit onze haven alle kanten op. En dat met de eerste 3 uur varen zonder bruggen. Een unicum voor Friesland. IMPACD Boats is met haar 3D geprinte duurzame sloepen gevestigd op Jachthaven Beaufort Watersport

Vorige
Volgende

Propel

De eerste auto’s werden ontworpen als paard en wagen zonder paard. Dat is wat mensen kenden. Bij het ontwerpen van hun elektrische binnen- en buitenboordmotoren wilden ze bij Propel niet diezelfde fout maken.

Natuurlijk zijn ze niet de enigen die inzien wat er mis is met verbrandingsmotoren. Het lawaai, de vervuiling, het onderhoud. Maar waar de meeste motorfabrikanten simpelweg verbrandingsmotoren vervangen door elektrische motoren, gooien zij het over een andere boeg.

Ze doen niet aan halve oplossingen. Propel staat aan de vooravond van de elektrische revolutie. En nu is een geweldig moment om aan boord te stappen.

Royal 3D

3D printen heeft een hoge vlucht genomen de afgelopen jaren!

Royal 3D brengt de 3D-printing toekomst naar het heden. Zij werken onder meer met thermoplastisch materiaal, dat kan worden hergebruikt.

Zo kun je bijvoorbeeld materialen als ABS (bekend van de LEGO-blokjes) en PET (van de flessen in de supermarkt) tot granulaat verwerken. Deze materialen hergebruikt Royal 3D door ze te verhitten en te printen in elke gewenste vorm- bijvoorbeeld een sloep.
Met twee van de grootste 3D printers in Europa, kan Royal 3D printen tot 12 meter. De toekomst maakt het zelfs mogelijk tot 20 meter te printen.

Royal 3D heeft alle kennis in huis voor research en ontwikkeling, materiaal selectie, krachtmeting van materialen en adhesietesten voor de verschillende materialen.

Van Mossel MG

MG is een elektrisch automerk met de visie om elektrische mobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen. Met haar betaalbare, kwalitatieve, veilige en zuinige auto’s maakt het automerk dit waar.

In 2019 heeft Van Mossel het merk MG toe mogen voegen aan haar merkenportefeuille. Naast de rol van leverende dealer vervult Van Mossel ook de rol van exclusief distributeur voor dit merk binnen de groep.

In 2021 hebben ze maar liefst 3 modellen: de ZS EV, EHS Plug-in Hybrid en de MARVEL R Electric. Begin 2022 is hier nog een 4e model bijgevoegd namelijk de MG5 Electric, ’s werelds eerste elektrische stationwagen. En MG is van plan om de modellenreeks verder uit te breiden met andere modellen.

Naast de introductie van de nieuwe modellen hebben ze de organisatie geprofessionaliseerd. Vooral op gebied van after sales kunnen zij een volwaardige ondersteuning bieden aan de lokale werkplaatsen.

Ook het aantal verkooppunten is in 2021 uitgebreid, door het toevoegen van de Pop-up Store in the Mall of the Netherlands te Leidschendam. Zijn er met de vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Breda en Nijmegen in totaal 5 verkoopvestigingen.

Vorige
Volgende